Fotoalbum maken

Een fotoboek maken en een fotoalbum maken lijken hetzelfde te zijn. Maar toch is een fotoalbum maken nét wat chiquer dan een fotoboek. Een fotoalbum maken doe je echt voor speciale gelegenheden. Of natuurlijk gewoon omdat je het leuk vindt om een fotoalbum te maken. Je kiest zelf welke foto’s je wilt plaatsen en je kiest zelf het formaat en de afwerking van het album. Ook de achtergrondkleuren en het lettertype kies je natuurlijk zelf. Zo wordt ieder fotoalbum uniek en kun je zelf een hele serie maken in dezelfde sfeer. Telkens net een andere kleur of juist telkens dezelfde kleur. Jij bepaalt, want een fotoalbum maken doe je, met een beetje hulp, gewoon zelf!

Een fotoalbum maken voor je bruiloft

Bij een fotoalbum maken denk je natuurlijk direct aan een trouwalbum. Je kunt natuurlijk een fotoalbum bestellen bij de fotograaf die je ingehuurd hebt, maar je gasten zullen vast ook foto’s gemaakt hebben. Hiervan kun je een officieus fotoalbum maken. De foto’s zullen misschien niet zo mooi zijn qua belichting, maar ze zullen toch een speciale sfeer uitstralen. Het zou zonde zijn om al die foto’s verloren te laten gaan. Een fotoalbum maken van de foto’s van je gasten is dan echt een leuk idee. Doe dat vooral samen met je kersverse echtgeno(o)t(e), je hebt dan vast veel plezier met het ophalen van de herinneringen.

Een fotoalbum maken als babyboek

Iedereen kent ze wel, de babyboeken die je cadeau krijgt. Met teksten die je kunt aanvullen “je eerste keer omrollen deed je op…”, “je eerste keer naar de kapper was op…”. Het is veel leuker én mooier om een fotoalbum te maken waarin je zelf die teksten kunt verwerken. Zo kun je de foto’s er op een prachtige manier bij plaatsen en hoef je niet te medderen met printen, schaar en lijm. Je maakt gewoon jouw eigen babyboek. Je kind zal er, vooral op latere leeftijd, erg blij mee zijn. De foto’s in een regulier babyboek worden snel slechter van kwaliteit. Ze krullen wat om aan de randen en zullen wat vervagen. Ook zullen de foto’s er op een gegeven moment gewoon uit vallen. Dit komt natuurlijk omdat de lijmlaag los laat. Zo heb je na verloop van tijd heus nog wel een babyboek, maar het is niet meer compleet. Een fotoalbum maken met het handig te downloaden programma maakt dat je er veel langer plezier van hebt.

Een fotoalbum maken voor je verhuizende kind

Je kunt ook een fotoalbum maken voor je kind dat het huis uit gaat. Natuurlijk heb je fotoboeken gemaakt door de jaren heen (of ligt er nog ergens een doos met losse foto’s). Maar een “uit huis-boek” is wel extra bijzonder. Je kunt dan je kind een hart onder de riem steken. Hij of zij zal op een gegeven moment misschien wat heimwee krijgen en dan is zo’n fotoalbum net wat hij of zij nodig heeft. Herinneringen van vroeger, foto’s van nu. En ook jullie huisdieren kunnen een prominente plaats krijgen in het album. Zo zijn jullie misschien fysiek ver weg, maar stiekem toch dicht bij.

Een fotoalbum maken over één onderwerp

Je hebt vast wel eens een fotoalbum gemaakt dat een heel jaar bestreek. En waar je alle foto’s van dat hele jaar in hebt gedaan. Dat is natuurlijk een leuk document om af en toe eens door te bladeren. Maar kies eens één onderwerp en maak daar een fotoalbum van. Dat onderwerp kan te maken hebben met je hobby (van pennen verzamelen tot meelopen in de Nijmeegse Vierdaagse). Maar je kunt ook kiezen voor het volgen van je verbouwing. Je gaat dan toch met andere ogen kijken naar details. Het is natuurlijk wel van belang dat je je onderwerp kiest voor het van start gaat. Halverwege de verbouwing ineens beginnen is een beetje jammer. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een jaar uit het leven van je (jonge) kat of hond in beeld te brengen. Zo zie je het kitten of de pup opgroeien van heel klein naar groot. Je ziet het, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt een fotoalbum maken. Een kwestie van op tijd beginnen en consequent zijn met foto’s maken.

Een heel bijzonder fotoalbum maken

Als je een écht bijzonder fotoalbum wilt maken, kies dan eens voor een onderwerp dat je (meestal) bij de hand hebt. Je kinderen. Zet ze vanaf hun geboorte iedere dag op de foto. Dat klinkt als veel werk, maar het kost maar een paar seconden per dag. Als je het fotomoment goed in weet te plannen, wordt het een onderdeel van de dagelijkse routine. Je zult zelf de veranderingen niet gauw opmerken, maar als je na een jaar, twee jaar, vijf jaar, noem maar op, door het fotoalbum bladert zie je dat je kinderen snel veranderen. Het fotoalbum wordt dan een heel bijzonder document waar je kinderen (en jij) met veel plezier in zullen kijken. Je kunt kiezen voor een prachtig groot formaat, zo maak je je eigen koffietafelboek. Je kiest dan natuurlijk voor een schitterende ingebonden versie, met veel pagina’s en een harde kaft. Zo heb je een echt prachtig werk op je tafel liggen waar je soms zomaar even in kunt bladeren.

Iets anders dan een fotoalbum maken

Je kunt behalve een fotoalbum maken via deze site ook een fotoslinger, een fotokalender en een foto-agenda maken. Zo heb je nog meer plezier van de foto’s die je genomen hebt.