Fotoboek maken

Je eigen fotoboek maken van je eigen foto’s hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog, je eigen fotoboek maken zal in no-time een hobby van je worden. En dat allemaal dankzij de handige software van Digitalefotoalbum.nl. Jij kunt met deze software je fotoboek maken en teksten plaatsen als een professional! Er zijn zoveel gelegenheden te bedenken waarbij een fotoboek maken goed van pas komt. Denk bijvoorbeeld eens aan je trouwdag, een (bijzondere) verjaardag, een surpriseparty, een babyshower, een doop- of communiefeest. Maar ook bijvoorbeeld een nieuwe auto, nieuw huis of verbouwing zijn allemaal redenen om een fotoboek te maken. En wat denk je van je tuin? Inspiratie genoeg voor mooie foto’s zou ik zo denken.

Je eigen fotoboek maken, maar welke kies je?

Je kunt uit zoveel opties kiezen als je je eigen fotoboek gaat maken. Kies je voor een harde kaft of juist voor een zachte kaft? Kies je voor een spiraalbinding of juist voor een stevige rug? Je kunt je eigen fotoboek maken op de manier die jij wilt. Jij bepaalt welke foto waar komt. Welke tekst je erbij zet en welke kleur de achtergrond van de bladzijden wordt. Ook kies je zelf de foto die op het omslag komt. Een fotoboek maken gebeurt altijd in prachtig full-color. Je foto’s komen dan het allermooist uit. Zo weet je zeker dat je altijd tevreden kunt zijn en met veel plezier kunt terugkijken op die mooie reis of mooie dag.

Een fotoboek maken met de mooiste herinneringen

Je kunt natuurlijk kiezen om een fotoboek te maken voor jezelf. Met jouw mooiste herinneringen van een geweldige vakantie of bijvoorbeeld je trouwdag. Maar hoe leuk is het om een ander blij te maken met een fotoboek? Een fotoboek maken als cadeau voor een ander is daarom een mooi idee. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Maak bijvoorbeeld eens een fotoboek voor je broer of zus. Met daarin alle foto’s die je hebt kunnen vinden van toen hij of zij nog klein was. Je scant die foto’s zelf in en met de handige software kun je de foto’s gemakkelijk plaatsen. Ook kun je een fotoboek maken voor de eerste trouwdag van je beste vriend of vriendin. Hierin kun je foto’s plaatsen die je zelf hebt gemaakt op hun grote dag. Dat zijn toch weer net andere foto’s dan die de fotograaf heeft gemaakt. Natuurlijk doe je hier ook de foto’s van het vrijgezellenfeestje bij.

Een fotoboek maken voor je werk

Als je bedrijf zoveel jaar bestaat is het natuurlijk leuk om een fotoboek te maken en dat op de receptie aan te bieden aan de directie. Er zullen door de jaren heen heel wat fotomomenten voorbij gekomen zijn en natuurlijk is het leuk om herinneringen op te halen aan (oud) collega’s en verschillende situaties. Maar ook ín je werk kan een fotoboek maken goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan het werken met mensen met dementie. Zij kunnen zich vaak niet precies herinneren wat er gisteren gebeurd is, maar gelegenheden uit het verdere verleden roepen vaak toch reacties bij ze op. Ook kun je bijvoorbeeld een fotoboek maken van de klas waar jij voor staat. Zo kun je precies documenteren wie er wanneer bij jou in de klas zat (en wat de mode toen was).

Een fotoboek maken wordt een hobby

Je gaat het echt merken. Op het moment dat je je eerste fotoboek in handen hebt, ben je “verslaafd”. Je wilt nog een fotoboek maken. Maar welk onderwerp kies je? Gelukkig gebeurt er genoeg in je leven en heb je dankzij je mobieltje altijd een goede camera bij de hand. Maak je iedere ochtend een wandeling? Dan kun je een fotoboek maken van foto’s die je onderweg maakt. Je zult zien dat het landschap door het jaar heen steeds anders wordt. Heb je net een nieuwe pup of kitten? Ook honden en katten zijn een dankbaar onderwerp voor een fotoboek. Natuurlijk verdienen jouw kinderen en kleinkinderen ook een plekje in je boekenkast. En wat denk je van het in beeld brengen van de verbouwing? Een fotoboek maken kan over ontzettend veel onderwerpen, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan, mag én wordt leuk. En het is niet eens een echt kostbare hobby. Klik maar eens verder en laat je verbazen.

Een fotoboek maken wordt zo duur (of goedkoop) als jij zelf wilt

Doordat er zo verschrikkelijk veel opties zijn bij het maken van een fotoboek, kan je altijd een fotoboek maken voor de prijs die bij jouw portemonnee past. En dat is fijn om te weten, want een hobby moet natuurlijk wel leuk blijven, ook financieel. Omdat je zelf (bijna) de prijs bepaalt, wordt het extra leuk om een fotoboek cadeau te doen. Je komt dan echt met iets bijzonders aanzetten en dat zal zeker gewaardeerd worden. Dat het fotoboek er duurder uit ziet dan het is hoeft natuurlijk niemand te weten.

Nog meer mogelijkheden dan alleen een fotoboek maken

Een fotoboek maken is natuurlijk al érg leuk, maar wist je dat je ook een fotoslinger, een foto-agenda of een fotokalender kunt maken? Voor jezelf, voor een ander, voor je werk. Je kunt hier, op digitalefotoalbum.nl, zelf eens rondkijken om te zien welke opties er nog meer geschikt zijn voor jouw foto’s. Je doet vanzelf inspiratie op. Voor je het weet heb je al je foto’s op leuke manieren bewaard voor het nageslacht en voor je zelf voor nu natuurlijk.