Fotoslinger maken

Een fotoslinger maken klinkt als veel werk hé? Eerst foto’s selecteren en (laten) printen. Dan vlaggetjes knippen en aan een lijn bevestigen en daarna ook nog alle foto’s, natuurlijk in een logische volgorde, op de vlaggetjes plakken. Dat is bijna niet te doen als je ook nog moet werken, sporten, voor de kinderen moet zorgen en je huishouden moet doen. Gelukkig kan een fotoslinger maken veel gemakkelijker dan dat. Je kunt zelf een fotoslinger maken met een handig programma dat op deze site staat. Zo heb je in een mum van tijd een leuke fotoslinger gemaakt.

Een fotoslinger maken voor een feestje

Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Dat is natuurlijk bij iedereen bekend. Maar het feest wordt nog veel leuker als je zelf de slinger maakt. Je kunt dan precies zelf bepalen hoe de slinger eruit komt te zien en welke foto’s erop geplaatst worden. Zo kun je een fotoslinger maken die precies in jouw thema past. Je kunt er de foto’s op plaatsen van de jarige, van het bruidspaar, van de jubilaris, noem maar op. Zo heb je ook nog een origineel cadeau. Je kunt de fotoslinger zo lang maken als je zelf wilt. Net hoeveel foto’s je geplaatst wilt hebben. Zo hoef je niet te kiezen en kun je alle foto’s er goed op kwijt.

Een fotoslinger maken voor een verjaardag

Voor speciale verjaardagen kun je lekker uitpakken door een fotoslinger te maken. Wordt je zoon of dochter 16? Dan is het natuurlijk tijd voor een groot feest. Een fotoslinger maken met foto’s van toen tot nu is dan een heel goed idee. Oké, misschien een klein beetje gênant voor de jarige, maar toch een leuke herinnering voor later. En met de foto’s van het feest kun je altijd nog een fotoalbum maken. Wordt je partner 50? Dan is een fotoslinger maken ook een goed idee. Je kunt eventueel bij zijn of haar familie kinderfoto’s opvragen en deze op de fotoslinger plaatsen. Een kek spandoek erbij en je bent helemaal origineel bezig. Als je opa of oma 75 wordt is het ook wel weer eens tijd voor een groot feest. Een fotoslinger hoort daar natuurlijk bij. Je kunt er (kinder) foto’s op plaatsen, maar ook bijvoorbeeld foto’s van alle huizen waar hij of zij ooit heeft gewoond. Zelfs alle huisdieren van toen en nu kunnen een plekje op de fotoslinger krijgen. Wat zeg ik? Maak diverse fotoslingers van diverse onderwerpen. Je opa of oma wordt maar één keer 75, toch?

Een fotoslinger maken voor een bruiloft

Als je als bruid en/of bruidegom zelf je hele feest organiseert, betekent dit ook dat je voor de decoratie zult moeten zorgen. Nu kun je natuurlijk overal leuk bloemen neerzetten en de boel wat opleuken met ballonnen en waxinelichtjes, maar een fotoslinger maken is een veel beter idee. Op de fotoslinger plaats je foto’s van hoe jullie elkaar hebben ontmoet, van de eerste vakantie, van jullie eerste huis, van jullie huisdieren, sportvereniging en andere memorabele momenten. Zo leren de beide families elkaar door deze foto’s ook wat beter kennen. En ze hebben zeker iets om over te praten. Zorg natuurlijk wel dat de fotoslinger zó opgehangen wordt dat iedereen ‘m goed kan bekijken. Vergeet er dus ook geen spotje op te richten.

Een fotoslinger maken voor een jubileum

Het komt niet heel vaak meer voor dat mensen 25 jaar in dienst zijn bij een bedrijf of járen in een bestuur van een vereniging zitten. Het is daarom nog leuker om juist deze mensen in het zonnetje te zetten. Je kunt een fotoslinger maken met foto’s van het moment van binnenkomst tot nu. Ook de steeds veranderende logo’s van het bedrijf kun je er tussendoor doen, als soort van tijdsaanduiding. Je kunt de foto’s dan zien als een tijdlijn. De jubilaris én het bedrijf door de jaren heen.

Een fotoslinger maken van mooie momenten

Er hoeft niet altijd een echte gelegenheid te zijn om een fotoslinger te maken. Je kunt ook een fotoslinger maken met daarop alle mooie momenten van het afgelopen jaar. Of dat nu gaat om de groei en bloei van de tuin, van je huisdieren of van je (klein) kinderen, alles wat jij mooi en leuk vindt kun je op een fotoslinger maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een fotoslinger maken voor in je toilet. Gewoon als decoratie. Kies dan bijvoorbeeld rustgevende strandfoto’s, met zonsopgangen en zonsondergangen. Op doe eens gek en maak een tijd lang foto’s van bijzondere toiletten, deze plaats je op een fotoslinger en hang je in je eigen toilet. Zo heb je altijd iets om naar te kijken (als je je mobiel bent vergeten).

Een fotoslinger maken hoeft niet duur te zijn

Een fotoslinger maken klinkt veel duurder en ingewikkelder dan het eigenlijk is. Je kunt de fotoslinger zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. Dat hangt natuurlijk af van de hoeveelheid “vlaggetjes” die je aan je fotoslinger wilt hebben. De foto’s worden (natuurlijk) allemaal afgedrukt in full-color. Zo heb je er het meeste plezier van. Aan beide kanten van de fotoslinger is voldoende lijn over om de fotoslinger goed te kunnen ophangen. Het zou jammer zijn als je een punaise door de eerste en de laatste foto moet prikken om de slinger te kunnen ophangen. Een fotoslinger ophangen is een hartstikke leuk klusje waar je wel even voor moet gaan zitten. Het is niet moeilijk, maar je zult zien dat je zoveel inspiratie krijgt dat je aan één fotoslinger maken niet genoeg hebt.